Aktuality

Nabídku očkovat se bez registrace v Liberci využily již desítky lidí

02.08.2021 0:00

Desítky lidí bez registrace obsloužilo do pondělního poledne očkovací centrum v budově D Krajského úřadu Libereckého kraje. Využít této služby zde lze každý den po celou otevírací dobu střediska.

„Jsem rád, že provoz běží hladce a bez komplikací. Stále však  žádáme, aby se lidé registrovali na konkrétní den a hodinu. Dostanou se tak dříve na řadu a zároveň tím ulehčí práci zdravotníkům,“ prohlásil krajský radní pro resort zdravotnictví a krajský koordinátor očkování Vladimír Richter.

V poledne registrovalo očkovací centrum v budově D pětatřicet naočkovaných lidí, kteří neměli registraci. „Všichni museli počkat, dokud nebyli naočkování řádně registrovaní a objednaní,“ upozornil Richter. „Chci pracovníky očkovacího centra pochválit za to, jak vše dobře zvládají. Očkování neregistrované dělají ve své podstatě navíc ke své činnosti, v jejímž rámci obslouží denně téměř tisíc lidí.“

Zájemci o očkování musí mít občanský průkaz, platnou kartičku zdravotní pojišťovny a musí jim být více než 16 let. Termín pro druhou dávku se pro neregistrované automaticky naplánuje za 21 dní po termínu 1. dávky a není možné jej měnit. Otevírací doba očkovacího centra v Liberci je od pondělí do neděle od 7.30 do 19.30. V České Lípě centrum i pro neregistrované funguje každý pracovní den od 16 do 21 hodin. Tamtéž lze očkovat i děti od 12 do 15 let.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login