Aktuality

Zaměstnanci úřadu si nechali zkontrolovat riziková znaménka

31.10.2023 0:00

V pátek 20. října se  na Krajském úřadě Libereckého kraje již podruhé v letošním roce uskutečnila akce, kterou uspořádal odbor zdravotnictví pro zaměstnance úřadu pod názvem Věnujme se svému zdraví. Zaměřila se na péči o kůži s důrazem na prevenci melanomu, nejzávažnějšího typu rakoviny kůže.

„Vzhledem k tomu, že zájem zaměstnanců o danou problematiku byl v červnu velký, rozhodl se odbor zdravotnictví akci zopakovat na podzim roku 2023. Zaměstnancům jsme stejně jako na jaře nabídli možnost získat informace o tom, co je dobré sledovat na kůži, jak často navštěvovat preventivně kožního lékaře, jaká vyšetření mohu u něho požadovat, co mi hradí či nehradí zdravotní pojišťovna,“ uvedla vedoucí odboru zdravotnictví  Alena Riegerová.

I tentokrát měli zaměstnanci možnost nejprve absolvovat přednášku kožní lékařky Xenie Cázerové. V průběhu prezentace se účastníci kromě výše uvedeného dozvěděli, jak vypadá zdravé znaménko a kdy je naopak třeba zajít k lékaři, či jaké vyšetřovací metody používají dermatologové. Pozitivně byla hodnocena možnost osobní konzultace s dermatoložkou, během které si zaměstnanci nechali vyšetřit riziková znaménka dermatoskopem. Účastníci obdrželi kromě informačních materiálů také vzorky kosmetiky k ochraně o pokožky, o kterou je třeba pečovat nejen v letních měsících.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login